Меню
      Головна
      Статті
      Концерти
      Релізи
      Укр БМ
      Форум
      Чат
      Банди
      RSS Канал
      Юзербари
      Дистрибутиви
      Зворотній зв‘язок
      Команда сайту
      Правила порталу
      Партнери
Логін
 логін : 
пароль : 
   
Реєстрація
Нагадати пароль
Пошук
Опитування
ваше ставлення до ЕР дисків

круто, нам то треба
то треба групам
і нашо їх видають?

Онлайн
Зареєстрованих: 0
Незареєстрованих: 7

Користувачів: 7
Афіша




Наша кнопка



Лінки

Лічильники
    Останні повідомлення на форумі
   Форум Топік Постів Автор
   Продам Pearl Eliminator Double Bass Drum Pedal P-2002C 0 Фрост
   Статті порталу SAMAEL повертаються в БМ ? 20 Chups
   Офтоп Сіські 662 Chups
   Статті порталу Stavropol Nekrodivizion 2011 Promo Compilation 1 Deutron
   Гумор Провокаційні фоти 586 Chups
   Кіно Light in Darkness - Nemesis Divina 67 Zaratin
   Статті порталу Nadiwrath - Nihilistic Stench (дебютник) 0 wunderbar
   Релізи Khors - Return To Abandoned (2010) 3 undead404
   Афіша 06.03.2022 - Doom Over Kiev 4 2 Client
   Життя Моральні цінності 91 Zaratin
   Афіша Metal Point Fest - Negura Bunget, Волот, Крода 32 Hell Bell
   Офтоп Бред 19 Дарця
   Музика Українська блек метал сцена 275 Zaratin


    Статті NSBM або чорний метал білої раси 7 лютого 2008
       | 7 лютого 2008
     
 
NSBM або чорний метал білої раси

Багато кому не подобається відверто сатанинська ідеологія блек металу, її вважають гнилою, навіть інструментом позування у середовищі бм. Можливо тому останнім часом широкої популярності набув такий стиль як NSBM - national socialistic black metal. Отже, як все почалося? Звичайно, там де і зародилося майже усе середовище чорного металу – у Норвегії. 1994 рік, лідер і фактично єдиний учасник групи Burzum, Варг Вікернес сідає у тюрму за убивство гітариста Mayhem Євронімуса та підпал історичних церков у країні. З самого початку ідея та концепція музики Burzum наголошували на тому, що потрібно памятати своє історичне минуле доби вікінгів, відкинути сучасні християнські принципи та мораль. У вязниці Вікернес пише збірку статей, яку потім включає у книгу Vargsmall, де торкаєтся таких багатьох тем, як міфіологія, раса, проблема імігрантів, пише про історію своєї країни. Загалом книга написана в доволі таки агресивному стилі, хто читав думає розуміє про що я. Ще на свободі Вікернес організовує Norwegian Heathen Front, відверто праворадикальну організацію, яка пропагувала прогерманські ідеї нації та раси. Правда це все має відношення скоріше до іделогічних аспектів чорного металу.



Німецька група Absurd, учасники якої у підлітковому віці повним скадом відсиділи в тюрмі за вбивство, практично одна з перших почала використовувати такий термін, як NSBM. Вони неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за публічне пропагування праворадикальних ідей, один з них навіть знову потрапив за це до вязниці, решта імігрували з Німеччини. Зараз група вважєтся однією з найскандальніших, відверто бойкотуєтся і переслідуєтся, і взагалі, фанати NSBM руху у центральній Європі жорстко переслідуются.

Слід зауважити, що NSBM немає чітко визначених музичних концепцій. Тут можна знайти такі теми, як war metal, традиційний сирий або технічний блек, oi, rac, viking metal, sympho black (!), embient. Важливу роль тут відіграє лірика, проте музика також не відходить на другий план.



У середині 90-х NSBM групи у обєднались у організацію The Pagan Front, створену у Vinland (USA), з метою обєднання правих блекових груп. Виступає ця організація за такі принципи, як відмова від комерції, відродження древніх європейських язичницьких традицій, відмова від жидомассонської християнської релігії, пропагування націонал-соціалізму та расизму. До речі, на рахунок націонал-соціалізму - було зроблено висновки від поразки ідей нс у 30-х роках і створено абсолютно нове бачення ідей раси і крові. А взагалі, NSBM не може бути інструментом політики, це обєднання людей, які підтримують і активно, а головне правильно пропагують ідеї нс через блек метал. З самого початку організація бойкотувалася багатьма, лейбли відмовлялися видавати диски з правими командами, журнали відмовлялися писати на них рецензії. Та це не стало великою перешкодою, в організації зявляются свої лейбли Armour get dawn, Strong survive prod , Nidhoeg shop (Ukraine), Stellar Winter (Russland), Cernovit prod (Russland,RIP) та багато інших відомих та невідох контор, журнали Totenkopfpropaganda(також існує як і лейбл),Brangolf,Common Reich,Wallachian Tyrant,Breidablik-zine. Тобто можна сказати,що доволі велика кількість людей є у цьому зацікавлені.

Щодо команд, які становлять основу організації, то тут хотілось би розділити групи на регіони, перелічити найвідоміші з них, бо таких є велика кількість. Ще зазначу, що всі учасники,будь то лейбл чи група, поділяются на учасників фронту та супортерів (supporters), тобто тих, хто нижче за рангом. Отже Vinland представлений такими групами як Absurd (зараз вони повернулись до Німеччини,фактично вони є німецькою командою), Wotanorden, Pantheon (неплутати з норвезькою однойменою бандою), Xenophobia, Tyranath, Eingar, Geimhre. З Німеччини - це Bilskirnir, про інші нажаль інформацією неволодію, а такі команди як Totenburg, Luror учасниками фронту не є. Навіть в Бразилії є представники фронту - група Evil, Comannd . В Греції найвідоміші групи - це DerSturmer, Wodulf, Darkthule, Wolfnacht, Legion of Doom (RIP), Bannerwar (не є представниками жодних організацій). Тепер ближче до центру Європи. У Франції - це група Sombre Chemin, Kristallnacht (RIP). Польща може похвалитись однією з найбільших NSBM сцен. Це такі відомі команди як Graveland, Veles, Kataxu, Sunwheel, Ohtar, Capricornus (RIP) , DarkFury, ThorsHammer (RIP). В Україні NSBM сцену представляють Nocturnal Mortum, Dubbuk (RIP), HateForest, Крода, Лють14/88, Сварга. В Росії потужна формація Blazebirthall обєднує відомі команди Branikald, Forest, Nitberg, Ravendark, Темнозорь. Можна сказати, що достойних команд дуже багато, вони не змінюють своїх поглядів, постійно розвиваются в музичному плані. Прикро, що деякі команди зникають, одні через переслідування з боку владних структур, решта по інших причинах. Зрештою залишаются найстійкіші. Також слід зауважити, що правий блек метал останім часом активно співпрацює з wp командами, тобто люди обєднуются незалежно від того, чи довге в тебе волосся чи брита голова. Всіх обєднує спільна ідея і боротьба перед небезпекою ZOG (Zion Occupation Government) та мультирасовими культурами. В музичному плані одним з перших таких обєднань був спліт-cd груп Graveland/Honor. В Україні вийшов триєдиний спліт, до якого увійшли українські wp групи Сокира Перуна і Whites Load та грецька NSBM команда Bannerwar - «Ukrainian-Hellenic friendship against ZOG».

Отакий от короткий огляд. Висновки робіть кожен свої…

http://www.thepaganfront.com/
http://members.freespeech.org/xrysiaygi/
http://sonnenrad.cjb.net/

Jotunhammer
 
 
 
 
 Обговорити на форумі      Читати далі...
#1 EmperoR 7 лютого 2008 15:51
  7 лютого 2008 15:51 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 25.01.2022
Дякую за статтю, виніс дещо нове.


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 17 | |   
 
 

#2 Miklos 7 лютого 2008 23:36
  7 лютого 2008 23:36 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 25.01.2022
гарна стаття, автору респект!!!


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 1 | |   
 
 

#3 Icewind 7 лютого 2008 23:43
  7 лютого 2008 23:43 | ICQ: 399776832 |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 25.01.2022
+14.88!
хороша стаття, автору респегд. хоча рядки про боротьбу з зогом трохи насмішили)


--------------------------------------



 
 
Публикацій: 2 | Коментарів: 5 | |   
 
 

#4 13/666 8 лютого 2008 09:08
  8 лютого 2008 09:08 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Гості
   Реєестрація: --
нс - це не Black. В Black Metal немає місця для позитиву, політики та соціальних тем.


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 0 | |   
 
 

#5 Jotunhammer 8 лютого 2008 23:09
  8 лютого 2008 23:09 | ICQ: 340491109 |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 25.01.2022
а..ну да...в блеке надо петь только про леса і про то,какіе ми злие....канешно...субліміруйте дальше,товаріщі тру антінс блекери!


--------------------------------------



"Так что изображая солнце, либо свастику, наши православные до революционные предки, тем самым, изображали Иисуса Христа"Holly blood


 
 
Публикацій: 1 | Коментарів: 31 | |   
 
 

#6 Hate Profile 12 лютого 2008 12:09
  12 лютого 2008 12:09 | ICQ: :))) |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 12.02.2022
аааахххахахахахаха!
Сатанвульф, писатель статей... :))))

"Вони неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за публічне пропагування праворадикальних ідей, один з них навіть знову потрапив за це до вязниці, решта імігрували з Німеччини"

1. Вони не притягувались жодного разу до КРИМІНАЛЬНОЇ відповідальності на пропаганду.
2. "Один з них" - Хендрік потрапив знову у в"язницю на "салют" під час виступу. :)))
3. Ніхто з них нікуди не імігрував з Німеччини, окрім все того ж Хендріка, який никався в Америці поки в Німеччині роздивлялися його справу щодо "страшного проявлення фОшизму" - салюту на концерті.

Да... До речі... Що то за пєдріло в тебе на аватарі? ;) канвульф чи акхєнатон? :))) Хочешь бути таким же крутим хлопакою? ;)


--------------------------------------

"...размножайтесь и плодитесь
и живите с комарами!" (с) Nitberg


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 27 | |   
 
 

#7 13/666 18 лютого 2008 17:03
  18 лютого 2008 17:03 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Гості
   Реєестрація: --
"а..ну да...в блеке надо петь только про леса "
Та ні, це теж хуйня, не Блек. Це для юних натуралістів. Але трохи краще за нс (де теж до речі, річечки та лісочки люблять). Політика в Блек Металі - це лайно. Це стосується не лише нс-гімна, а всього політиканського калу в цілом. А вам легше так жевріти - сублімуйте ;)


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 0 | |   
 
 

#8 Hate Profile 21 лютого 2008 11:22
  21 лютого 2008 11:22 | ICQ: :))) |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 12.02.2022
:))) дело в том, что пилитика и биология - вещи разные. Так вот НСБМ в большей степени имеет биологический контекст, чем политиканский. Если можно так выразиться...


--------------------------------------

"...размножайтесь и плодитесь
и живите с комарами!" (с) Nitberg


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 27 | |   
 
 

#9 13/666 25 лютого 2008 16:57
  25 лютого 2008 16:57 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Гості
   Реєестрація: --
"Национа́л-социали́зм (нем. Nationalsozialismus) — политическая идеология, которая являлась экономической и политической доктриной Третьего Рейха."
нс - це політика. Аксиома. Може комунізм це теж не політика? А християнство - не релігія? :D

Біологія? А, то це якась музика "чєловєководов".
Оно є Oi, RAC - там хизуйтеся своєю шкірою.


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 0 | |   
 
 

#10 Ulver1488 27 лютого 2008 17:58
  27 лютого 2008 17:58 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 3.02.2022
А ти звідки такий розумний?


--------------------------------------

Де хрест встане, там трава в'яне


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 30 | |   
 
 

#11 Hate Profile 27 лютого 2008 18:29
  27 лютого 2008 18:29 | ICQ: :))) |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 12.02.2022
Цитата: 13/666
"Национа́л-социали́зм (нем. Nationalsozialismus) — политическая идеология, которая являлась экономической и политической доктриной Третьего Рейха."


Да что ты говоришь? :))) это в какой энциклопедии вычитал? :)))

Цитата: 13/666
нс - це політика. Аксиома


х..й в ср..ку! ;)

Цитата: 13/666
Може комунізм це теж не політика?


если разобраться, то не политика. Марксизм явдяется ответвлением иудаизма. Но этого в энциклопедиях не пишут. тут просто надо иметь более глубокие познания.

Цитата: 13/666
Біологія? А, то це якась музика "чєловєководов".


ослоумно

Цитата: 13/666
Оно є Oi, RAC - там хизуйтеся своєю шкірою.


не говори мне что мне делать и я не скажу тебе куда тебе пойти.

Цитата: 13/666
хизуйтеся своєю шкірою.


я так понимаю, тебе в этом плане похвалиться нечем... :)))
кстати, дело даже не в цвете кожи... тока такому дауну как ты этого не понять. :))


Уважаемые модераторы и администраторы, не удаляйте этот мой пост. Я больше не буду заходить на эот форум вообще. Только пост этот не трогайте.


--------------------------------------

"...размножайтесь и плодитесь
и живите с комарами!" (с) Nitberg


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 27 | |   
 
 

#12 13/666! 28 лютого 2008 10:51
  28 лютого 2008 10:51 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Гості
   Реєестрація: --
Ulver1488
А ти що, познайомитись хочеш??? :D Я далеко, любий гітлерюгенте. Я сиджу в Хайфі, чавкаю мацу, бо як відомо всі, хто не підтримує нс-блацк-мітол - жиди та їх прихвосні.


Залишивши тут свої "Речі Велікого", вікінх Hate пішов далі - виборювати право білої людини торгувати на ринках, працювати на стройках та торгувати наркотою. А я піду, почитаю ще якусь енциклопедію, котрі всі написані, як відомо, хитросракими ZOGівцями. Може мене попустить, що в мене не така біла шкіра, як у вікінха. :)


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 0 | |   
 
 

#13 fenrisulfr 1 березня 2008 20:26
  1 березня 2008 20:26 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 25.02.2022
в чому суть НС-доктрин? Чи вона 100% викладена Гітлером і відтоді не змінювалась?

Запитання не провокативне, просто цікаво почути думки


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 20 | |   
 
 

#14 13/666! 3 березня 2008 09:26
  3 березня 2008 09:26 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Гості
   Реєестрація: --
fenrisulfr
Доктрина, викладена Гітлером??? : D
Поняття "націонал-соціалізм" першим сформулював німецький єврей Моісей Гесс.
То як, від серця до сонця? ;)


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 0 | |   
 
 

#15 ss313 13 березня 2008 15:48
  13 березня 2008 15:48 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 12.03.2022
Автору ріспект, "познаватєльнєнка"!
666! Корні нацизму в Талмуді. Просто це дуже ефективний для декого механізм маніпуляцій настроями мас, нах... Почитуєш Откровення Іоанна про Рагнарок, дагагой? ;)
Hate Profile - уважуха.


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 5 | |   
 
 

#16 bergen 8 березня 2009 23:23
  8 березня 2009 23:23 | ICQ: bergen |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 19.02.2022
До речі Dub Buk не RIP!!!


--------------------------------------




 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 12 | |   
 
 

#17 Bleed for Me 2 трав 2009 21:18
  2 трав 2009 21:18 | ICQ: no ICQ |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 16.01.2022
И ещё: Hate Forest это не NSBM!


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 16 | |   
 
 

#18 undead404 25 жовтня 2009 01:09
  25 жовтня 2009 01:09 | ICQ: 409305265 |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 24.08.2021
Цитата: fenrisulfr
в чому суть НС-доктрин? Чи вона 100% викладена Гітлером і відтоді не змінювалась?

Те, що було в Гітлера, відрізняється від ідей сучасних White Power настільки, наскільки ідеологія Донцова відрізняється від ідей, скажімо, СНПУ.
В Гітлера ідеї побудовані на патріотизмі, на несприйнятті УСІХ, окрім німців.
В сучасних же нацистів домінує ідея Вайт Павер - єдності арійських націй (включно із слов'янами).
Що ж до суто державотворчих питань, то відмінностей ніби нема.
Іще одна відмінність - для НСБМ "Готт міт унс" неприпустимо, усі НСБМери - антихристияни, найчастіше несуть ідеї язичництва. Хоча, на жаль, це стосується не усіх правих.


--------------------------------------




 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 21 | |   
 
 

Інформація
Відвідувачі, які в группе Гості, не можуть залишати комментарії в даній новині.






© Black Metal Union 2008—2010
При использовании материалов ссылка на сайт обязательна.