Меню
      Головна
      Статті
      Концерти
      Форум
      Чат
      Банди
      RSS Канал
      Дистрибутиви
      Зворотній з‘язок
      Команда сайту
      Правила порталу
      Партнери
Логін
 логін : 
пароль : 
   
Реєстрація
Нагадати пароль
Пошук
Опитування
ваше ставлення до ЕР дисків

круто, нам то треба
то треба групам
і нашо їх видають?

Онлайн
Зареєстрованих: 1
Незареєстрованих: 12

Користувачів: 13

На сайті зараз:
HMG

Афіша




Наша кнопка



Лінки
Лічильники
    Останні повідомлення на форумі
   Форум Топік Постів Автор
   Релізи Valkyrja 2 beherit1972
   Офтоп Хто що зараз слухає? 857 HMG
   Гумор Провокаційні фоти 422 beherit1972
   Офтоп Сіські 251 Chups
   Музика Зацінюєм black metal, пісня за піснею! 41 Doctor_DRagON
   Афіша Metal Point Fest - Dub Buk, Thunderkraft, Святогор, Буревій, Волот (14 51 DUK
   Музика Gorgoroth 74 Nocturnal
   Статті порталу Keep Of Kalessin 19 M8R8K
   Музика Що ще блекарі слухають, окрім блек металу? 116 beherit1972
   Шукаю Интервью Варга и Евронимуса в Kerrang! 21 Isengrim
   Офтоп Ассоціації аватарам 260 Para Bellum
   Афіша Global East Open Air 2010 31 Chups
   Куплю Куплю проигрыватель винила. 0 ОРАКУЛ


    Статті Review Kroda - Funf Jahre Kulturkampf 25 вересня 2009
       | 25 вересня 2009
     
 


Нарешті і я дорвався до нового CD групи Kroda. Перед цим я добряче переслухав попередні альбоми і ось що подумав... Чим вони мені подобаються? Чарівною атмосферою, чудовими мелодіями, потужністю, якоюсь зовсім особливою еффектністю... Що ж... Диск Funf Jahre Kulturkampf став для мене трохи неочікуваним. Вірніше, зовсім неочікуваним. Перша частина диску, експериментальна, дійсно, показує нам нові, до цього часу невідомі грані творчості Кроди... Магічні, повільні, атмосферно-ембіентальні пісні створюють особливу для наших (і не лише) груп, атмосферу... На зміну громогласному вокалу прийшов таємничий шепіт, який лише підкреслює оригінальність і містичність матеріалу... Музику цієї частини я б охарактеризував як ембієнт-блек метал зі значною долею фольку. Що, впринципі, не так незвично для Кроди. Але ці пісні звучать в зовсім новому для групи ключі... Таємничі, захоплюючі мелодії переплітаються з мінімілістичними ембіентальними і БМ вставками, які лише додають неповторності матеріалу. Під час прослуховування складається враження, наче ти дійсно перебуваєш в густому, незвіданому Карпатському лісі... Густому і нехоженому. Первозданно чистому і величному... Цю музику важко зрозуміти з першого разу. Чесно кажучи, я нею проникся лише після 5 прослуховування. Але воно того варте... Може, тому, що мені теж близька ця частина української природи... Та попри все, цим має проникнутись кожен, хто бував на безкінечних просторах українських нив і в густих хащах вічнозелених і могутніх лісів.

Друга частина альбому представляє собою перезаписаний матеріал з попередніх творів групи. Кажучи по честі, мене дана частина трохи розчарувала. Як я писав спочатку, музика Кроди мені подобається саме тією автентичною атмосферою, яка була присутня на альбомах групи. Нехай якість запису там був не на олімпійських висотах... Але то була дуже особлива музика. Як на мене, перезаписані версії улюблених пісень вийшли доволі сухими... Так, набагато більш професійними і різноплановими в плані використання інструментів, але і більш скудні на атмосферність і глибину звучання. Хто чув ранні твори групи, мають це відчути... Але оцінка в будь-якому випадку, набагато вища за середню.

Завершують диск кавер-версіі пісень таких груп, як Absurd "Багряна Серть" та Сокира Перуна "Вітер змін". Ці пісні ми чули давно... На концертах і триб'ютах. Ці пісні не можуть не радувати прихильників як вищезазначених груп, так і групи Крода. Вони ввібрали в себе як потужність і ударність оригінальних варіантів, так і казкову атмосферику і оригінальність, яка характерна для рецензіантів. Кожна з них є для мене особливою. Кожна з них по-своєму оригінальна і геніальна, не побоюсь цього слова. "Багряна смерть", яку я до цього чув лише на концертах, несамовито радує мене і її я можу слухати знову і знову...

Крім даного диску, у комплект альбому входить також ДВД, який включає в себе концертний матеріал групи, запис з репетиції, закулісні зйомки, фотографії і багато іншого... Гадаю, це достойний подарунок для прихильників групи.

Як висновок, хочу сказати, що даний альбом є зовсім немалим кроком української сцени у напрямку Заходу. Максимально якісний матеріал, чудова атмосфера, щирість і відданість зіграному, висока якість запису і професіоналізм музикантів не може не зіграти на потаємних струнах гідних людей. Даний реліз можна сміливо назвати одним з найкращих у цьому році серед українських (і не тільки, особисто для мене) груп. Може, хтось і спромогнеться записати щось сильніше у 2009 році... Але я у цьому дуже сумніваюсь. Хотілося б побажати групі подальших успіхів і натхнення у майбутньому, адше шлях, обраний ними, далеко не найпростіший, як то може здаватись.



Tundra14
 
 
 
 
Рейтинг: 
 (голосів: 18)
  Коментарі (1)      Обговорити на форумі      Читати далі...  
#1 sergreb 16 листопада 2009 18:49
  16 листопада 2009 18:49 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 16.11.2021
як на мене, деякі пісні у другій частині цього видання набули набагато кращого звучання, ніж раніше. наприклад, молотом духу, поплач мені річко. є і цікаві інструменталки. в цілому, вартий уваги витвір


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 2 | |   
 
 

Інформація
Відвідувачі, які в группе Гості, не можуть залишати комментарії в даній новині.




<!--<img src="/templates/GN/images/reklam.gif" />--!>

Black Metal Union © 2008