«Здаватися - так по повній», - мабуть, вирішив
Самот і після вироку
Zyklon заявив, що виставляє на аукціон eBay свої овіяні black metal'ічною славою напульсники з шипами. Аукціон триватиме до 14 січня, в комплект входить напульсник з фотосесії
Emperor для
IX Equilibrium і турові шипи (які з'являлися в тому числі на концертному DVD
Emperial Live Ceremony). При бажанні - і, ймовірно, доплативши - можна взяти й автограф легендарного норвежця. Стартова ціна - $300.
І ще про фетишизм. В одному з недавніх інтерв'ю
Satyricon Сатир похвалився своєю колекцією блекових раритетів, у тому числі вінілом
Burzum, на якому залишилися плями крові убитого Євронімуса.
«Пам'ятайте трагічну загибель
Euronimous'a з
Mayhem? Так от, у нього був лейбл Deathlike Silence, на якому випускалися альбоми
Burzum. Після того, як сталося вбивство і почався переполох, батьки музикантів, які мали відношення до Deathlike Silence, Mayhem і Burzum, змусили своїх дітей позбутися «нехороших» платівок. Мова зокрема йшла про «бурзумовський» міні-LP
Aske, що означає «ashes» («прах»).
Так ось, я дивився, що продається, шукав що-небудь для себе. І на одній з «бурзумовських» платівок побачив криваві плями. Ймовірно, вона лежала в кімнаті, де сталося вбивство. Кров від ударів ножем забризкала все навколо, потрапивши в тому числі і на вініл.
Загалом, я її купив - вирішивши, що це дико: альбом вбивці, залитих кров'ю жертви. Ні, я не те щоб пишаюся цією частиною своєї колекції, але... щось у цьому є».
Також в архівах Сатира є оригінальні вініли
Bathory(дебютна платівка, видрукувана тиражем в 1000 копій, з жовтим козлом на артворке замість звичного білого); оригінальний «веномiвский»
Black Metal з постером; перше видання Master Of Reality
Black Sabbath; Beyond The Gates
Possessed і т. д. Але все це на аукціонах, звичайно, навряд чи з'явиться...
Тут обговорюється стаття:
«Чорний» фетишизм: Emperor, Satyricon і кров Euronimous'a