Філософія Мудрі думки 70 TiSer
   Афіша KRISIUN,DEF/LIGHT,FRAGILE ART,FLYING,ORTHODOX 12 TiSer
   Офтоп Найсимпатичніші музиканти українського БМ 11 Darkerl

Статті TANGORODREAM - Under The Foreveryoung Sky (BMU album review) 29 жовтня 2008
       | 29 жовтня 2008

Дивлячись на обкладинку альбому мене весь час переслідувала думка, що справа тут нечиста. Боявся почути новомодний пластиковий Black Metal, який так вперто починають грати все більше і більше груп.
При вдумливому прослуховуванні виявилось, що не все так погано. Навіть навпаки, "Under The Foreveryoung Sky" − доволі якісний Atmospheric Black Metal. Порившись в неті, знайшов інформацію про те, що даний гурт зовсім не новачки, і за їх плечима вже маються кілька альбомів. Власне, це соло-проект пана Wanderer Dragonheart Rain. Я прихильник такого роду "гуртів", де за все несе відповідальність одна людина. Матеріал зіграний грамотно і професійно, що каже про неабияку талановитість автора.
    Перейдемо до музичної частини. Як вже було написано вище, з перших секунд нас захоплює швидкісний шквал атмосферного блек металу, схожий по своїй структурі і манері виконання до шведів Dark Funeral і, конкретно, їх першого альбому The Secrets Of The Black Arts. Технічні дзвінкі гітари і ненагружаючі клавіші створюють чудову атмосферу холодної мертвої долини, звідки доноситься істеричний вокал Wanderer Dragonheart Rain. Ударні пісні на альбомі розбавлені недовгими красивими гітарними відступами аля Satyricon, які додають атмосферності і різноплановості матеріалу вцілому. Варто відмітити, що окрім стандартного скріму на альбомі спостерігається цікава інтерпритація гроулу, який гармонічно вписується в музичний малюнок і додає йому різнобарвності. Окремо хочеться сказати про гітарну роботу автора. Напротязі всього звучання альбому музику прикрашають величні мелодійні гітарні пасажі, які дуже цікаво звучать в поєднанні з клавішами.
    До мінусів можна віднести програмні ударні, які крадуть частину живої атмосфери, вносячи у музику трохи "пластмаси". Усі 11 пісень слухаються на одному диханні. Вони не затягнуті, і плавно переходять одна в іншу, створюючи єдину монументальну картину. Завершує альбом грамотна кавер-версія пісні Throne Of Purgatory великої группи Enthroned. Вцілому матеріал не відрізняється особливою оригінальністю. Але, яка, до біса, зараз оригінальність може бути на теренах Melodic Black Metal?! Відзначу, що група вигідно вирізняється серед натовпу одноманітних і сірих "однодумців" по жанру своєю професійністю.
    Висновок: TANGORODREAM вдалося записати міцний, хороший альбом, який, без сумніву, знайде свого слухача. Приємно те, що на просторах України ще можна почути, хоча, вже все рідше і рідше, хороші роботи у жанрі Black Metal. І нехай це буде не Black Metal у тому вигладі, до якого ми звикли, але подібні альбоми доводять, що не все ще втрачено. І на зміну старим командам приходитимуть все нові і нові. Хочеться виразити подяку лейблу Metal Scrap Prod. за надані матеріали, і побажати успіху і натхення групі у подальших справах.

Tundra. 8/10

Рейтинг:
 (голосів: 12)