Меню
      Головна
      Статті
      Концерти
      Форум
      Чат
      Банди
      RSS Канал
      Дистрибутиви
      Зворотній з‘язок
      Команда сайту
      Правила порталу
      Партнери
Логін
 логін : 
пароль : 
   
Реєстрація
Нагадати пароль
Пошук
Опитування
ваше ставлення до ЕР дисків

круто, нам то треба
то треба групам
і нашо їх видають?

Онлайн
Зареєстрованих: 0
Незареєстрованих: 9

Користувачів: 9
Афіша




Наша кнопка



Лінки
Лічильники
    Останні повідомлення на форумі
   Форум Топік Постів Автор
   Шукаю Интервью Варга и Евронимуса в Kerrang! 6 Isengrim
   Гумор Провокаційні фоти 418 Chups
   Офтоп Сіські 242 Chups
   Музика Зацінюєм black metal, пісня за піснею! 18 HMG
   Статті порталу Название нового альбома BEHEMOTH 37 Chups
   Статті порталу Новий альбом Ragnarok 0 grongad
   Статті порталу «Чорний» фетишизм: Emperor, Satyricon і кров Euronimous'a 8 Chups
   Арт Фотки Користувачів 165 undead404
   Статті порталу Gorath: контракт з лейблом і новий альбом 4 Nocturnal
   Афіша Metal Point Fest - Dub Buk, Thunderkraft, Святогор, Буревій, Волот (14 44 Фрост
   Музика Українська блек метал сцена 170 beherit1972
   Статті порталу Темнозорь - Урочища Снов (CD + DVD) 8 Bleed for Me
   Статті порталу Фронтмен EMPEROR працює над сольним альбомом 2 Chups


    Концерти Коловорот 2008. Репорт 24 грудня 2008
       | 24 грудня 2008
     
 
Вступ.

Харків зустрів нас доволі непоганим морозцем, який після відлиги у Києві відчувався доволі гостро. По приїзді на вокзал, ми одразу відправились у Форт. У клубі ми застали саунд-чек усіх команд, починаючи з Ноктурналів, які чекались, власне, першими. Звук був доволі багатообіцяючим. Ніяких претензій до апарату нема... Саунд-чек - дійство доволі нудне, тому ми одразу відправились у місцевий кафе-бар заморити черв'ячка...


День перший (19.12.2021 р. - Сварга, Reusmarkt, Dub Buk, Nokturnal Mortum)
---------------------------------------------------------------------------------------------

Почну розповідь із того, що в цей день людей у зал почали запускати доволі рано. На саунд-чеці Сварги у залі вже було повно народу, що не дало змоги групі потягнути час і пововтузитись з апаратурою, як це було у інших учасників. Головна проблема була у тому, що ударна установка була налаштована із самого початку під Ноктурналів, і розбирати її, чи щось у ній чіпати барабанщику Сварги категорично заборонили, через що у нього виникло багато технічних проблем вже на самому концерті, з якими він, честь йому, вміло впорався. Але настрій був зіпсований вже до початку чеку. Ситуацію нагнітали і організатори, які, дивлячись на вже наполовину заповнений зал, підганяли хлопців із початком виступу. Часу на настройку апарату виділили рівно на одну "пробну" пісню. Так що грали її вже майже так, як і задумували. Особливих проблем у групи після неї помітно не було (окрім ударника, який увесь концерт відіграв, неперестаючи доволі злісно висловлюватись з приводу "зручності" виконання). Сварга відіграли свою програму і мирно пішли зі сцени. Реакція залу була не особливо захоплюючою. Але і без бідненьких апплодисментів хлопці не лишились.
Далі черга за Reusmarkt. Ця група вже зовсім не новачки. Вийшли. Зібрались. Бренькнули 2 рази гітари, і виступ почався. Маю сказати, що я не особливий любитель подібної музики. Занадто вона повільна, як для концертної програми, як на мене. Але музиканти свою справу знали, і робили її професійно і без особливих балачок. Все чітко і злагоджено, як і має бути.
За ними на сцену вийшли Dub Buk. Від цієї команди я чекав ураганного виступу. Та сталось не так, як гадалось. Все було добре. Грали швидко, вміло, драйвово (саме на Дуб Бук у залі почався доволі непоганий слем). Але... Якось неживо. Вокаліст не витрачав багато енергії на виконання вокальних партій, превагу віддаючи басу, через що, як на мене, втратилась певна доля атмосферності і відчуттів. Запрошений вокаліст, який допомагав групі виконувати їхній хіт "Тільки наш Рід" теж не особливо вміло заспівав ці хвилюючі строки. Самовіддачі, як мені здалося, у музикантів було не дуже багато. Але вцілому виступ склав позитивне враження.
Останніми цього вечора вийшли Nokturnal Mortum. Без зайвих балачок розпочали свою програму, початок якої складався виключно із нових пісень. "Валькірія" та "Голос Стали". Це все, що я впізнав. Варто відмітити, що ці пісні зал слухав (саме СЛУХАВ) не особливо відволікаючись на емоції. Атмосферу змінили перші ноти "України", яку народ, у своїй більшості, вже доволі непогано знає. Саме з цього моменту пішло усе дійство! Потужність, Сила, Віддача, Почуття, драйв! Усе це накрило невеличкий зал клубу Форт. Під сценою особливо буйні голови влаштували слем... Руки підіймались у такт з музикою. Люди отримували задоволення від улюбленої музики. Далі були зіграні старі добрі пісні "Черный ворон", "В огне деревянных церквей", "Слава Героям" (можливо, я щось не згадав)... Після основної програми народ влаштував дебош, і визвав групу на біс. На біс Nokturnal Mortum зіграли "Новая Эра Мечей" та "Коляду". Останньою піснею стала їхня старенька "The Forgotten Ages Of Victories". Чомусь, саме її люди і не сприйняли. Для мене це залишилось загадкою. Після ударної програми усі поставали і мовчечки, без емоцій послухали цю пісню... Чому так?.. Навіть не знаю. Особисто я люблю усю творчісь Ноктурналів, і мене порадувало те, що вони не зациклюються лише на останніх 2 альбомах, і іноді грають старі добрі пісні.
Концерт скінчився, і народ почав розходитись... Що сказати? Все пройшло просто чудово. Невеликі технічні накладки нікого не засмутили, і все залишились задоволені.
---------------------------------------------------------------------------------------------


Відступ.

Закінчення першого дня ми відсвяткували у квартирі, яку знімали на ніч. У дружній компанії весело провели вечір і продовжили угар, розпочатий на концерті:). Карколомна ночівка в компанії 20 чоловік пройшла без особливих ексцесів і травм, за що варто дякувати пані на ім'я Фортуна:)...


День другий (20.12.2021 р. - М8Л8ТХ, Велимор, Крода, Темнозорь).
---------------------------------------------------------------------------------------------

Вступ.

Прокинувшись вранці задублим від холоду і невиспавшимся від незручної ночівки у плетеному скриплячому кріслі, першою думкою було те, що сьогодні я не матиму сил відриватиь на повну на концерті. Саме другого дня я чекав з особливим трепетом. Такі групи, як Молотх та Велимор викликали у мене неабиякий інтерес. Відвідавши магазин Коловорот, і підкріпившись у місцевому кафе ми вирушили на другий штурм клубу Форт.


У клуб ми знову потрапили зарано, і без усіляких ексцесів. Спостерігаючи за саунд-чеками команд, ми чекали продовження початого напередодні дійства.
На сцені група Молотх. Одразу кидається в очі те, що хлопці цього разу вирішили виступати без масок. Зміну вокаліста і ударника на драм-машинку я сприйняв як належне. Бо за кілька днів в інеті з'явилась інформація про те, що вокаліст і драммер з деяких причин мали покинути групу. Почалось. Знайомі мелодії і риффи понеслись у стрімкому танку НС-Блек Металу. Всю ідилію (особисто для мене) зіпсував вокаліст. Було видно, що хлопець раніше не особливо багато працював над своїм вокалом. До того ж, виконував усі пісні не істеричним скрімом, який притаманний групі Молотх, а більш РАК-овим голосом. На першій же пісні група підтримки Молотхів у залі вчинила массовий дебош:). У залі розвісили імперські штандарти і баннер групи, з яким хлопці провозились доволі багато часу, чіпляючи його у різних місцях і в різних положеннях (спочатку вони його наліпили догори ногами, але потім це помітили, і їм довелось це виправляти:)). Молотх зіграли свої найкращі пісні, і під бурхливі оплески залишили сцену. Їх виступ мені дуже сподобався. Ідеально було б пабачити (почути) їх зі справжнім вокалістом. Але то, як я підозрюю, всього-лише моя мрія.
За Молотхами на сцену вийшли серйозні музиканти з групи Велимор. Про них я особливо розповідати не буду. Відіграли програму вони чітко і потужно. Без нюнь і балачок. Трек-лист складався практично з усіх їхніх "хітових" пісень. Моя мрія побачити Велимор вживу збулась. І тут вже без всіляких питань. Все круто:).
На черзі група Крода. Ось тут одразу помітний професіоналізм. Все продумано від початку і до кінця. Звук чудовий. Ніяких лаж і переливань з пустого в порожнє. Особливо мене надихнула виконана ними кавер-версія групи Сокира Перуна "Вітер Змін", яку разом з Айзенславом виконував їхній друг. Кродівці теж не були особливими у плані "ударності". Свої найкращі пісні від першого альбому і до останніх творінь вони зіграли цього вечора. Особливо відмічу використання ними на сцені народних інструментів, які виглядали дуже аутентично і ефектно у поєднанні з музикою. Проте, на мою скромну думку, занадто проблематично возити їх з собою на концерти. Тим більше, що використовують їх не більше 2 разів за пісню (маю наувазі, що на них грається всього кілька нот). Але для створення атмосфери і як елементи шоу вони підходять ідеально. Чудовий виступ чудової групи. Море емоцій і переживань. Так тримати.
Група Темнозорь закриває фестиваль... Тут у мене склалось доволі неоднозначне ставлення. З одного боку все зіграно класно і професійно. З іншого... Музиканти стояли на сцені і грали музику. Робили свою справу. Особливо не вкладаючи у неї душу. Мені так здалось. Новий вокаліст також не видавав фонтану емоцій і тихенько собі стояв, співаючи де треба потрібні слова. Варто сказати про його вокал. За що я люблю групу Темнозорь... За те, що у їхнього вокаліста дуже емоційно насичений вокал, без якого я б не сприймав музику групи так, як я її сприймаю. Новий же вокаліст... Власне, він виконує вокальні партії на альбомі групи Во Скорбях, які грають приблекований дум-метал. Для цієй музики його голос підходить дуже добре. Для Темнозорі ж... Мені не вистачало того варварського напору у текстах. Тієї правдивості і відкритості почуттів. Це головний мінус. Ними також були зіграні композиції практично усіх етапів творчості (хаба що альбом "Фрагменты" лишився без уваги). На біс вони грали 2 пісні, які вже були до того зіграні ними в основній частині програми, що також не дуже добре віддалось на моєму враженні від їх виступу.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Останнє слово.

Фактично Коловорот зараз являється єдиним у своєму роді фестивалі в Україні. Саме він щорічно збирає докупи усіх друзів і товаришів по творчості. Саме він надихає людей Творити щось своїм серцем і душею. Він надає наснаги нашим браттям у доволі важкі часи. До організації фестивалю ніяких претензій нема. Люди займаються дійсно гідною справою. Ходять чутки, що цей Коловорот був останній. Наскільки це виявиться правдою, покаже час. Хочу висловити подяку усім, хто був присутній на фесті, і хто підтримував наших хлопців, які грали на сцені. Особлива подяка товаришам, які не полінувались поїхати разом на це музичне свято, а також тим, з ким ми всі мали задоволення познайомитись за час проведення фестивалю.
Слава Роду!

Tundra14
 
 
 
 
Рейтинг: 
 (голосів: 7)
  Коментарі (1)      Обговорити на форумі      Читати далі...  
#1 Vitaliy 26 грудня 2008 12:42
  26 грудня 2008 12:42 | ICQ: -- |

 
  


   Група: Користувачі
   Реєестрація: 16.07.2022
http://misanthrope.io.ua/album183480 вот выложили фотоотчет


 
 
Публикацій: 0 | Коментарів: 1 | |   
 
 

Інформація
Відвідувачі, які в группе Гості, не можуть залишати комментарії в даній новині.




<!--<img src="/templates/GN/images/reklam.gif" />--!>

Black Metal Union © 2008